Felanmälan

Effektivisera sättet att göra en felanmälan

Smidighet sparar tid

Vi vill förespråka enkla processer så när man som hyresgäst behöver få problem åtgärdade ska enkelt kunna navigera sig till rätt plats och väl där faktiskt, så snabbt som möjligt få beskriva sitt problem och få problemet åtgärdat.

Genom funktionen "Felanmälan" kan du genom ett par enkla klick skapa samt skicka en felanmälan. Du kan även lätt ta ett kort med din mobil och bifoga. Du får sedan ett meddelande när din felanmälan är både mottagen, under arbete samt avslutad. Din förvaltare kan även skicka meddelande till dig som du kan svara på direkt i appen.

Icon 4

Felanmälan - Så undviker du problemen i tid.

Det kan finnas många olika problem som man som hyresgäst stöter på och därav behöva felanmäla. Vanligtvis hamnar man med ett problem och då sker felanmälan. Detta kan vara frustrerande då man kan behöva vänta för att få tid av en fastighetsskötare som åker ut och åtgärdar problemet.

Det man istället kan göra är att på bästa möjliga sätt jobba förebyggande för att förhindra eventuella problem, som i sin tur leder till felanmälan.

Stopp i avloppet

När en bostad är kopplad till en och samma avlopps stam med flera andra bostäder så är det extra viktigt att man känner till samt följer reglerna. Ett av de absolut vanligaste anledningarna till att det blir stopp i avloppet är att man hällt ut stekfett som bildat en propp över tid. Därför är det viktigt att man inte häller ut olja eller matfett. Små mängder kastas istället i hushållssopor. Är det större mängder, exempelvis om man wokar eller steker i mycket fett, då är det en god idé att man sparar detta i en flaska eller annan förpackning och återanvänder.

Betala

Köksfläkten

Många felanmälningar sker genom att man tycker insuget av fläkten är för dåligt, detta kan ha flera anledningar där av det absolut vanligaste är dålig rengöring av fläkten. Vid matlagning så skapar matoset lager av fett som fäster sig på fläkten. Med tiden blir det lager på lager och därför svårare och svårare att få bort. Dessa fettlager gör det svårt för luften att flöda, vilket skapar matos som stannar i hushållet och försämrar ditt inomhusklimat. Var därför noga med att ta hand om din fläkt för att förebygga eventuella framtida problem.

Fönster

I regel så ansvarar föreningen för karm och båge, medans du själv ansvarar för tätningslister, handtag, beslag och glas. Gå därför genom föreningens stadgar för att veta vad som gäller. Detta kan underlätta längre processer där man gör en felanmälan, men ansvaret är istället ens eget för att få problemet åtgärdat

Kontakta oss
- fyll i formuläret så hör vi av oss till dig snarast

Följ oss på sociala medier för våra senaste uppdateringar!